Заповядайте на Май фест 2024 - 24 май

Prof. Shterev_MayFest2024 (450 x 250 px)За единадесета поредна година отправяме покана към всички наши пациенти и техните малки или пораснали съкровища да се включат на нашето градинско парти Май фест 2024. Заповядайте на 24 май от 11:00 ч. в двора на Медицински комплекс „Д-р Щерев“, където ще ви очаква скара приготвена лично от проф. Щерев, студени напитки и много забавления за вашите малчугани. По повод 20-годишнината от отварянето на сградата ни, имаме специална изненада за вас, с която ще облагородим средата и ще я превърнем в истински символ на радостта.

Тези от вас, които са идвали на предишните издания на Май фест вече знаят какво общо има една АГ болница с „Празника на буквите“.  Ще разкажем историята за онези от вас, които за пръв път ще посетят нашето майско градинско парти.

 

Да, нашите специалисти ежедневно помагат за създаването и раждането на новия живот, но заченатите и/или родени при нас бебоци ги делят месеци и дори години до първия им досег с писмеността и просветата. Защо тогава вече единадесет години в двора на Медицински комплекс „Д-р Щерев“ организираме нашето градинско тържество Май фест по случай 24 май? Връзката се крие в семейната история на проф. Атанас Щерев и житейската философия, която той следва. Мнозина знаят, че нашата болница е кръстена не на един човек, а на три поколения лекари с фамилията Щерев – баща, син и внук. В семейството обаче има и двама учители – Димитър Карев и Мария Щерева, дядото и майката на проф. Щерев. За да почете тяхната памет и благородната учителска професия, той решава, че най-добрият повод би бил да организира един празник на открито за децата на пациентите и персонала на нашата болница. А освен това отбелязването на празника е израз на убеждението му, че макар зачеването, износването и раждането на едно дете, понякога да е трудна задача, с появата на новото човече е завършена само част от начинанието. По-важната част е неговото възпитание и превръщането му в достоен човек и гражданин на България и Света. Това може да се постигне само чрез образование, просвета и любов към писмеността и културата. Така се е зародил нашият Май фест и тази история и философия стои зад неговото организиране и празнуване от 2013 година насам.

 

В допълнение на написаното, нашето майско градинско парти е и израз на уважението, което проф. Щерев изпитва към всеки един член на екипа на болницата. Неслучайно на този ден скарата се приготвя лично от него за всички гости на Май фест  - служители, пациенти и техните деца.

 

Ако искате и вие да опитате от „професорската“ скара със студени напитки и много забавление и изненади за вас и вашите малки съкровища, заповядайте на 24 май от 11:00 ч. в двора на Медицински комплекс „Д-р Щерев“!

Новини
Новини
Назад