Свижданията са разрешени в болничния ни стационар

20220427 свиждания 450х250Празничните дни и отпадането на извънредната епидемична обстановка през април накараха пациентите ни често да питат възстановен ли е режимът на свижданията в Родилно, Гинекологично и Неонатологично отделения на болницата. Отговорът е "да" - свиждания се осъществяват от началото на април във всички отделения със стационар.

В Родилно отделение свижданията са всеки ден в определен часови диапазон. Всяка майка може да приеме един член на семейството или друг близък, който да посети нея и новороденото. Изискването към посетителите е да са с калцуни и маска, а на входа на отделението да поставят предоставена от болницата престилка. Такива бяха изискванията и преди пандемията от COVID-19, а специалистите напомнят, че за майките и бебчетата всеки вирус е опасен. 

Отново изписваме майки и бебчета с много емоции

Същите са правилата и изискванията и в Гинекологичното отделение на Медицински комплекс "Д-р Щерев", където се възстановяват пациентки след операции. 

В Неонатологично отделение, където се лекуват и възстановяват новородени с различна степен на недоносеност, свижданията са в определени дни и часове, които се свеждат до знанието на родители. За тях е огромно облекчение, че вече могат да видят дечицата си, които се нуждаят от по-дълъг болничен престой след изписването на мама. 

И фризьорът заработи в родилното ни отделение

Всяка пациентка получава информация за възможностите и правилата за свиждане след постъпване в съответното отделение. А за екипа е от огромно значение, че по този начин жените могат да са по-спокойни по време на възстановяването си. 

Новини