Uchilishte za badeshti roditeli840x500

Групово Училище за бъдещи родители - акценти

- Мисията на Медицински комплекс „Д-р Щерев“ е да ви предложим изключителна грижа за женското и семейното здраве. Затова се стремим всичко, което създаваме, да ви гарантира емоционално и физическо благоразположение.

- В Медицински комплекс „Д-р Щерев“ ще усетите атмосферата, наподобяваща домашния уют. За да сте още по-уверени и да се чувствате подготвени, ви предлагаме индивидуални и групови лекции за бъдещи и настоящи родители.

- Диди Димова, ръководител на индивидуалното и груповото училище за бъдещи родители: „Болницата е мястото, където радостният момент се случва. Нека се подготвим много преди настъпването на този миг.“

Групово училище за бъдещи родители - модули

Груповата форма на Училището  за бъдещи родители „Ние създаваме радост“ е разделено на три модула:

 I. Първи модул – Подготовка за раждането
Този модул ще ви запознае с теоретичната и техническата подготовка за естественото раждане. Ще разберете защо вие сте активен участник в процеса и колко е важно да сте подготвени за това. В допълнение ще научите всичко за цезаровото сечение – от първия миг при постъпването в болницата до раздвижването. Няма да се колебаете, кога е настъпил моментът, защото ще знаете какви са първите признаци, предвещаващи предстоящото раждане. В модула е застъпена много важната тема за обезболяването на раждането.

 II. Втори модул – Кърмене

Ще научите всичко необходимо за кърменето – подготовка на гърдите още по време на бременността, грижа за гърдите преди и след храненето на бебето, изцеждане на кърма, правилна техника на оригването и оказване на първа помощ при задавяне. Ще ви бъдат предоставени всички теории за кърменето. В допълнение ще научите всичко за стволовите клетки и защо те са най-сериозната инвестиция за вашето бебе.

III. Трети модул – Първи грижи за новороденото
Специалист неонатолог ще ви запознае с първите грижи за новороденото по време на престоя ви в болницата. Много е важно да знаете и какви са първите грижи за новороденото, когато се приберете у дома. Ще говорим за това и ще упражняваме симулирано с помощта на кукли как да се чувствате уверени по време на къпането, обличането и събличането, смяната на пелените на вашето бебе. Ще разберете какво значи пасивна гимнастика и колко е важно да извършвате правилно масаж на вашето бебе.

Защо е важно да присъстват и татковците?
Бащината роля е от решаващо значение за благополучието на семейството. Затова ще говорим на отделните занятия с изключително важни съвети, който наричаме „Часът на татко“.

Занятията могат да обхванат до 30 бременни плюс техните партньори и са с начален час 11:30 часа. Поради необходимостта от регистрация на място преди всяка лекция и за да се избехне забавяне при включването ви в занятията, молим ви да бъдете в болницата около 11:00 часа.

Поради ограничените места е необходимо предварително записване. Запишете се на училището за родители на тел.: +359 2 920 09 01.


Каква е таксата за посещението на училището ни за бъдещи родители?

Посещение на цял месечен курс:
За да спестите 35 лв. запишете се за целия курс  от 3 модула на цена от 70 лв. Участието на бъдещия татко от двойката е безплатно. Цената на целия месечен курс от три модула за притежатели на карта за лоялни пациенти Кредо Престиж, ползващите пакет "Проследяване на бременност" стандартен или разширен, е 40 лв.

Посещение на отделен модул:
Таксата за еднократно посещение на един модул от курса (1 лекция) е 35 лв.
При двойка участието на бъдещия татко е безплатно. Таксата за еднократно посещение на един модул от курса, за пациенти, ползващи пакет “Проследяване на бременност” – стандартен или оптимален, в нашата болница е 25 лева. Необходимо е да представите карта за лоялни пациенти Кредо Престиж.
Групово Училище за бъдещи родители - запишете си час

Поради ограничените места е необходимо предварително записване.

Запазете си час за  училището за родители, като се свържете с Контактния ни център:  02 920 09 01.

Не забравяйте да попитате и за индивидуална форма на занятията, за да сте още по-подготвени за първите дни след раждането на вашето дете.  Вижте повече за персоналния курс за бъдещи и настоящи родители с водещ акушерката Диди Димова ТУК

Видео: Училището за бъдещи родители

Гледайте видео за вълшебната Диди Димова и Училището за бъдещи родители „Ние създаваме радост“ към Медицински комплекс "Д-р Щерев". Ако бременността и раждането са едно красиво пътешествие по пътя към родителството, то няма по-подходящ водач и учител в това пътуване от опитната и обаятелна Диди Димова. Тя ръководи умело индивидуалното и груповото ни училище за бъдещи родители и е помогнала да стотици жени и двойки да преминат спокойни през 9-те месеца на очакване, да изживеят подготвени радостта от раждането на рожба си и да поемат уверени в себе си грижата за своето новородено.

Групово Училище за бъдещи родители - обобщение

За да сте още по-подготвени за предстоящото родителство и да се чувствате уверени, когато кърмите, преобличате своето бебе или полагате грижи за неговата хигиена, посетете училището за бъдещи родители на Медицински комплекс „Д-р Щерев“. Ще останете очаровани от практичността на занятията, а всички препоръки ще получите от добре подготвени специалисти – акушерка или неонатолог.