назад
imsi apparature840x500

IMSI - акценти

- До момента IMSI е единствената техника, която позволява витална селекция на най-добрите сперматозоиди в зависимост от тяхната подвижност, морфологични и органелни характеристики с цел интрацитоплазмено инжектиране (ICSI).

- IMSI води до по-високо качество на получените бластоцисти, по-висок процент имплантация и бременности и понижаване честотата на спонтанните аборти, ако проблемът е в морфологията на сперматозоидите.

- Запознайте се с техниките за повишаване на успеваемостта на инвитро от специалното ни видео по-долу.

Морфологично селектиране на сперматозоиди (IMSI)

Какво представлява?
Морфологията на сперматозоида играе важна диагностична роля при определяне на мъжкия оплодителен потенциал. IMSI буквално означава интрацитоплазмено инжектиране на морфологично селектирани сперматозоиди. Съчетава се със самото предхождащо селектиране MSOME – морфологично органелно селектиране на живи и мотилни сперматозоиди в реално време. До момента това е единствената техника, която позволява селекция на най-добрите сперматозоиди за интрацитоплазмено инжектиране (ICSI) в реално време в зависимост от тяхната подвижност, морфологични и органелни характеристики.

Методът е разработен през 2001 г. При него се използва инвертен светлинен микроскоп, снабден с оптична система за контраст и дигитална камера за постигане на увеличение над 6000 пъти – много по-голямо от стандартно използваните 200 или 400 пъти увеличение при ICSI процедурата. По неинвазивен начин се избират най-подходящите в морфологично отношение сперматозоиди, за да се подпомогне процесът на оплождане. Така се може да се подобри развитието на ембрионите при двойки, при които мъжкият фактор е основната причина за неуспех при предишни ICSI процедури.

Как помага?
Изборът на сперматозоиди за IMSI, които са с нормална морфология, се свърза с по-високо качество на получените бластоцисти, с по-висок процент имплантация и бременности и с понижаване в честотата на спонтанните аборти. В някои случай, въпреки прилагането на метода, липсват такива сперматозоиди. В такива случаи се търсят мъжки гамети със субоптимални форми, които също могат да бъдат използвани, за да се подобри успеваемостта.

Кога се прилага?
IMSI се прилага при:
- предходни неуспешни ICSI процедури;
- тежък мъжки фактор (тежка Олигоастенозооспермия или морфология по Крюгер под 4%);
- високи нива на ДНК фрагментация на сперматозоидите;
- малък брой добити ембриони с добро качество на ден 5-ти при предходна процедура.
Техники за повишаване на успеваемостта - свържете се с нас

Запознайте се с композиторите на радостта – ембриолозите и биолозите на Медицински комплекс „Д-р Щерев“, които всекидневно прилагат високоспециализирани техники за повишаване шансовете на двойките със стерилитет за успех -  кликнете тук.  

Запишете своя час за консултация с репродуктивен специалист на 02 920 0901 или през дигиталните канали на болницата – пишете в онлайн формата ни за записване на час, в нашия канал във Viber или чрез лично съобщение във Facebook страницата ни.

Видео: Техники за повишаване на успеваемостта при инвитро

Гледайте анимирано видео, чрез което по ясен и забавен начин ви запознаваме с високоспециализираните процедури, които се извършват в Медицински комплекс „Д-р Щерев“.  От видеото ще получите информация за различните допълнителни техники и методики, които увеличават шанса за успех при инвитро процедура.  Ще научите кога, с каква цел и при кои случаи се прилагат различните допълнителни методики.

Видео: Радостта, която създаваме

Гледайте последно видео, за да видите как сложните имена на различните инвитро лабораторни техники се превръщат в най-голямото щастие за доверилите ни се пациенти!

Техники за повишаване на успеваемостта - обобщение

С над 25 години успехи в асистираната репродукция екипът на Медицински комплекс „Д-р Щерев” е помогнал на хиляди български жени и двойки да изпитат най-голямата радост – звънкия смях на бебе у дома. За последните години постигнатите бременности при двойки с различни типове и причини за стерилитета са се увеличили значително. Причината за повишената успеваемост при инвитро е именно използването на най-съвременните допълнителни техники, които помагат там, където природата се затруднява.

Допълнителни техники при инвитро