назад
Spindle ZP view840x500

Spindle view - акценти

- Оценката на делителното вретено, разположението му в яйцеклетката и плътността на белтъци и други структури в обвивката й са изключително важни, тъй като именно те определят имплантационния потенциал на бъдещия ембрион..

- Анализът на делителното вретено на яйцеклетката и нейната обвивка (Spindle & ZP View) допринася за по-добра информираност относно качеството на яйцеклетката и нейния потенциал за оплождане. Тази техника спомага да се изясни неуспехът от предходни процедури, особено при жени с изчерпан яйчников резерв или преждевременно отпадане на яйчниковата дейност.

- Запознайте се с техниките за повишаване на успеваемостта на инвитро от специалното ни видео по-долу.

Анализ на делителното вретено на яйцеклетката и нейната обвивка (Spindle & ZP view)

Какво представлява?
Анализът на делителното вретено на яйцеклетката и на нейната обвивка (Spindle & ZP View) е технология, позволяваща да се направи оценка на характеристиките на женската репродуктивна клетка и да се определят нейните оплодителен и имплантационен потенциал.

С напредъка на оптичните и компютърните технологии делителното вретено на яйцеклетката се визуализира в реално време преди процеса на инжектирането ѝ със сперматозоид. В допълнение могат да се оценят нейните зрялост и качество. Оценката на делителното вретено, разположението му в яйцеклетката, ако то е налично, както и плътността на белтъци и други структури в обвивката й са изключително важни, тъй като именно те определят имплантационния потенциал на бъдещия ембрион. Анализът на делителното вретено на яйцеклетката и нейната обвивка (Spindle & ZP View) спомага за по-точно определяне на времето и начина на изпълнение на ICSI процедурата, така че да не се разстрои генетичният материал в делителното вретено, ако то е изместено.

С какво помага?
Процедурата спомага да се изясни неуспехът от предходни процедури, особено при жени с изчерпан яйчников резерв, преждевременно отпадане на яйчниковата дейност или в напреднала репродуктивна възраст (над 37 години). Въпреки че не спомага за по-добро качество на ембрионите и съответно по-висок процент бременности, процедурата дава реални отговори и насочва към предприемане на нови или различни стъпки в асистираната репродукция. Анализът на делителното вретено спомага за ориентацията на яйцеклетката при инжектирането на сперматозоида при ICSI процедура.

Кога се прилага?
Spindle & ZP view се прилага при:
- преждевременно отпадане на яйчниковата дейност;
- напреднала репродуктивна възраст (над 37 години);
- изчерпан яйчников резерв;
- малък брой добити яйцеклетки в следствие на лош яйчников отговор на стимулация;
- нисък процент на оплождане при инвитро или ICSI процедура;
- липса на оплождане вследствие инвитро или ICSI процедура.
Техники за повишаване на успеваемостта - свържете се с нас

Запознайте се с композиторите на радостта – ембриолозите и биолозите на Медицински комплекс „Д-р Щерев“, които всекидневно прилагат високоспециализирани техники за повишаване шансовете на двойките със стерилитет за успех -  кликнете тук.  

Запишете своя час за консултация с репродуктивен специалист на 02 920 0901 или през дигиталните канали на болницата – пишете в онлайн формата ни за записване на час, в нашия канал във Viber или чрез лично съобщение във Facebook страницата ни.

Видео: Техники за повишаване на успеваемостта при инвитро

Гледайте анимирано видео, чрез което по ясен и забавен начин ви запознаваме с високоспециализираните процедури, които се извършват в Медицински комплекс „Д-р Щерев“.  От видеото ще получите информация за различните допълнителни техники и методики, които увеличават шанса за успех при инвитро процедура.  Ще научите кога, с каква цел и при кои случаи се прилагат различните допълнителни методики.

Видео: Радостта, която създаваме

Гледайте последно видео, за да видите как сложните имена на различните инвитро лабораторни техники се превръщат в най-голямото щастие за доверилите ни се пациенти!

Допълнителни техники - обобщение

С 3 десетилетия успехи в асистираната репродукция екипът на Медицински комплекс „Д-р Щерев” е помогнал на хиляди български жени и двойки да изпитат най-голямата радост – звънкия смях на бебе у дома. Над 10 000 са вече децата, появили се след прилагането на различни асистирани репродуктивни техники и допълнителни модерни методи за лечение на стерилитет под вещата намеса на акушер-гинеколозите, ембриолозите и биолозите на болницата.

Допълнителни техники при инвитро