Диетологът проф. д-р Стефка Петрова се присъедини към екипа на Медицински комплекс „Д-р Щерев“

Stefka Petrova-snimkaВодещият специалист по хранене и диететика проф. д-р Стефка Петрова вече е част от екипа на Медицински комплекс „Д-р Щерев“ и от месец юни започва да преглежда по график. Проф. д-р Петрова извършва консултации на пациенти по здравословно и диетично хранене съгласно съвременните научни познания и практики, разработва хранителни режими и диети, съобразени с индивидуалните потребности, здравните проблеми и хранителните предпочитания. С нейната биография можете да се запознаете ТУК.

По време на първичната консултация пациентите ще получават индивидуализирам хранителен режим. За целта е нужно веднага след записване на час да влязат ТУК и да попълнят приложената анкета. Така диетата им ще бъде съобразена с наличните здравни проблеми и хранителни предпочитания. Всеки пациент, освен хранителния режим, ще получи и мотивирани препоръки за включване или изключване на определени храни, препоръчителна честота на консумация с изчислено количество, възможни алтернативи, 7 варианта на сутрешна закуска, обяд, вечеря, подкрепителни закуски, примерно седмично меню.

При консултации в кабинета се измерват тегло и ръст, представят се характеристиките на диетата, заедно с пояснения как тя да бъде прилагана. Дискутират се проблеми и възникнали въпроси, а пациентите на проф. Петрова получават силна мотивация и подкрепа.

Вторичната консултация включва дискутиране на евентуални проблеми при приложението на хранителния режим и как те да бъдат преодолени, оценка на резултатите, актуализиране, разработване на следващ етап или нов вариант на диетата.

Проф. д-р Стефка Петрова ще консултира в Медицински комплекс „Д-р Щерев“ два вторника в месеца между 14:00 и 19:00 часа. Първите възможни дати за записване на час са 11 и 25 юни.

За да получите своя персонализиран хранителен режим от проф. Стефка Петрова е необходимо предварително да си запишете час на телефон 02 920 0901. След това трябва да попълните онлайн въпросник ТУК, който е важен източник на информация при изготвянето на индивидуалната ви диета.

Първичната консултация с проф. д-р Стефка Петрова, която включва и изготвянето на индивидуален хранителен режим, е на стойност 160 лв., които се заплащат след часа на касата на Медицински комплекс „Д-р Щерев“. Вторичната консултация със специалиста по хранене и диететика е на цена от 120 лв.

Новини