Курсът за първа помощ на бебета и деца носи сертификат

20190502 siteПървите участници в курса на Медицински комплекс „Д-р Щерев“ по първа помощ за деца и бебета вече получиха своите сертификати от лекторите от Училище по първа помощ First Aid. Групата премина успешно през курса, провел се в три последователни модула през месец април. Лекциите са свързани и всеки записал се участник посети и трите занимания.

Лекционният модул включи насоки за реакция при спешни ситуации, които често са причина за притеснение сред по-неопитните родители. Участниците, сред които имаше и представител на най-малката възрастова група, се запознаха с основните принципи при оказване на първа помощ, както и със спецификите на първата помощ при деца.

Датите на курса по първа помощ през месец в Медицински комплекс „Д-р Щерев“ вече са ясни – 13, 20 и 27. На тях лекторите отново ще предложат подробна информация какво се прави при случаи на дете в безсъзнание, без витални признаци, и още:

- Как се спира силно кървене?
- Как се действа при травми на глава, крайник или при чуждо тяло в дихателните пътища и задавяне?
- Как се третират изгаряния?
- Как е нужно да се реагира при спешни състояния, като остър хирургичен корем (апандисит) и остър ларингит?

Повече за курса за първа помощ за бебета и деца можете да прочетете тук. Ако желаете да се запишете за участие през месец май, позвънете на 02 920 0901 или се обърнете към регистратурата на болницата.

Новини