Новини

 • Д-р Таня Тимева защити професура

  Д-р Таня Тимева защити професура

  Днес посрещаме нов професор в екипа ни! Един от най-обичаните ни лекари - д-р Таня Тимева, получи своята заслужена професорска титла към Русенския университет.

  Прочетете повече

 • Видеовизитка на доц. Петя Андреева

  Видеовизитка на доц. Петя Андреева

  Когато изречем името на доц. Петя Андреева нейните пациенти се сещат за сериозен професионализъм, висока квалификация и безупречно внимание към детайлите. Това, с което стотици семейства и жени обаче ще я помнят цял живот е, че тя се е борила успешно с тях по пътя към мечтаната рожба или им е помогнала при разрешаването на сложен репродуктивен или гинекологичен проблем. Представяме ви емоционалната видео визитка на прекрасната доц. Андреева

  Прочетете повече

 • Повече от 400 делегати откриха тайните на женското и семейното здраве на XII Софийски симпозиум по репродуктивна медицина

  Повече от 400 делегати откриха тайните на женското и семейното здраве на XII Софийски симпозиум по репродуктивна медицина

  В рамките на научния форум бяха изнесени 38 лекции и презентации с научна и практическа насоченост от 11 чуждестранни и 27 български лектори. В програмата взеха участие представители на водещи лечебни заведения и университети от България, както и международно признати лекари и учени от Германия, Великобритания, Италия, Франция, Белгия и Израел.

  Прочетете повече

 • Четири пациентки оперира проф. Инго фон Леферн в България

  Четири пациентки оперира проф. Инго фон Леферн в България

  Четири пациентки бяха оперирани от екип на Медицински комплекс „Д-р Щерев“ в лицето на д-р Иван Димитров и д-р Надя Магунска и немския хирург проф. д-р Инго фон Леферн по време на първата му визита в България. Директорът на Албертинските гинекологични клиники и на Клиниката по акушерство и гинекология на Албертинската болница в Хамбург беше гост на българските си колеги на 24 и 25 октомври.

  Прочетете повече

 • Ембр. д-р Таня Милачич и проф. Атанас Щерев съавтори в престижна книга по АРТ

  Ембр. д-р Таня Милачич и проф. Атанас Щерев съавтори в престижна книга по АРТ

  Двама представители на екипа ни са съавтори в престижна книга на тема „Практически проблеми в асистираното зачеване“, публикувана от издателството на Университета в Кембридж (Cambridge University Press) и под редакцията на проф. Инг Чеонг от Университета в Саутхемптън. Ембр. д-р Таня Милачич и проф. Атанас Щерев са автори на глава 35, озаглавена „Когато оплождането се провали“.

  Прочетете повече

 • Д-р Мария Юнакова вече е доцент

  Д-р Мария Юнакова вече е доцент

  Щастливи и горди сме да посрещнем новия доцент в екипа ни! Д-р Мария Юнакова се хабилитира и вече е доцент към Варненския медицински университет. Успешно защитената доцентура е закономерна стъпка напред в кариерата на доц. Юнакова, основана на упорит труд, прецизност към детайлите и професионален перфекционизъм. Когато към тези качества се добави любовта и отдадеността към професията и топлината и вниманието към пациентите, се получава един прекрасен лекар. Да поздравим доц. Мария Юнакова и да пожелаем да продължи да създава радост!

  Прочетете повече

 • Проф. Инго фон Леферн гостува в Медицински комплекс "Д-р Щерев"

  Проф. Инго фон Леферн гостува в Медицински комплекс "Д-р Щерев"

  На 24 и 25 октомври Медицински комплекс „Д-р Щерев“, в сътрудничество с Института по репродуктивно здраве, е домакин на проф. Инго фон Леферн, директор на Албертинските гинекологични клиники и на Клиниката по акушерство и гинекология на Албертинската болница в Хамбург.

  Прочетете повече

 • Д-р Петя Чавеева е сред отличените на годишните награди „Лекар на годината“ на Български лекарски съюз

  Д-р Петя Чавеева е сред отличените на годишните награди „Лекар на годината“ на Български лекарски съюз

  Млада медицинска надежда на България – с този приз в категорията „Ти си нашето бъдеще“ беше отличена д-р Петя Чавеева на ежегодните награди на Българския лекарски съюз. Отличието ѝ беше връчено заради успехите ѝ в областта на феталната медицина и вътреутробните операции, които тя успешно извършва вече близо 5 години в Медицински комплекс „Д-р Щерев“.

  Прочетете повече

 • IMSI –техника за селектиране на качествени сперматозоиди в реално време

  IMSI –техника за селектиране на качествени сперматозоиди в реално време

  Към момента единствената техника, която позволява витална селекция на най-добрите сперматозоиди в зависимост от тяхната подвижност, морфологични и органелни характеристики, е IMSI. Целта ѝ е да се подберат тези носители на мъжки генетичен материал, с които да се извърши ICSI – интрацитоплазмено инжектиране на един-единствен сперматозоид в яйцеклетката с цел оплождане.

  Прочетете повече

 • Що е то time-lapse на ембриони?

  Що е то time-lapse на ембриони?

  Една от най-атрактивните и същевременно с това разбираеми за пациентите допълнителна техника за повишаване успеваемостта при инвитро/ICSI процедура е ембриоскопията, наричана още time-lapse imaging. Тя осигурява постоянно 24-часово наблюдение на цялостното развитие на ембрионите посредством вградена микро-камера. Ембриоскопията позволява да се подберат ембрионите с най-висок шанс за раждане на здраво бебе.

  Прочетете повече