Новини

  • Отклонения от нормалната спермограма и диагнози

    Отклонения от нормалната спермограма и диагнози

    В следващите редове ще ви запознаем с различните диагнози, които могат да се поставят на база на резултатите от спермалните анализи (спермограма).

    Прочетете повече

  • Причини за проблемно забременяване от страна на мъжа - диагностични възможности

    Причини за проблемно забременяване от страна на мъжа - диагностични възможности

    В следващите редове ще ви запознаем какви са стъпките и възможностите за диагностициране на т.нар. мъжки фактор при проблемно забременяване.

    Прочетете повече

  • COVID-19 Ваксинационен кабинет към Медицински комплекс "Д-р Щерев"

    COVID-19 Ваксинационен кабинет към Медицински комплекс "Д-р Щерев"

    Ваксинационният кабинет за имунизация срещу COVID-19 към Медицински комплекс „Д-р Щерев“ ще работи всяка сряда и всеки петък от 10:00 до 12:00 часа (без празничните дни). Ваксинациите се провеждат след предварително записване на телефон 02 920 09 01 най-малко 24 часа предварително.

    Прочетете повече

  • Репродуктивни хормони при жената – какво означават резултатите?

    Репродуктивни хормони при жената – какво означават резултатите?

    В следващите редове ще ви запознаем със статия, подготвена от нашия АГ репродуктивен специалист д-р Олга Палабуюк. В нея се представя какви са нормалните резултати на женските репродуктивни хормони и при какви стойности може да се очаква т.нар. проблемно забременяване, което да изиска прилагане на модерните асистирани репродуктивни технологии.

    Прочетете повече

  • Изследвания при репродуктивен проблем при жената - хормонален пътеводител

    Изследвания при репродуктивен проблем при жената - хормонален пътеводител

    Хормоните са цяла микровселена в организма на всеки от нас, затова специалистите от Медицински комплекс „Д-р Щерев“ предлагат кратък пътеводител сред тези, които са ключови при първоначалното диагностициране на репродуктивни проблеми. Ето малко повече информация за тях:

    Прочетете повече

  • Първа среща с репродуктивен специалист

    Първа среща с репродуктивен специалист

    Продължаваме със серията от статии по темата за зачеването и стъпките пред една двойка, когато бебето се бави. Много често двойките, които срещат трудности по пътя към мечтаното бебе, отлагат още повече най-щастливия миг поради притеснението какво им предстои по време на първата среща с репродуктивен специалист.

    Прочетете повече

  • Кога да потърсим репродуктивен специалист?

    Кога да потърсим репродуктивен специалист?

    Репродуктивните проблеми засягат в еднаква степен и жените, и мъжете. Обикновено в 35% от проблемите са при жената, 35% - при мъжа, а при 20% те са комбинирани при двамата партньори. В около 10% от случаите пък не се открива причина за ненастъпване на бременност при всяка от страните. Това сочат данните на Медицински комплекс „Д-р Щерев“, но за двойките, които се борят да имат дете, е нужна много повече и по-подробна информация. Те трябва да знаят, че проблемното забременяване засяга около 10-15% от всички двойки в детеродна възраст.

    Прочетете повече

  • 7 мита за зачеването

    7 мита за зачеването

    Екипът на Медицински комплекс "Д-р Щерев" представя 7 популярни мита за зачеването и какви са реалните факти в техен отговор.

    Прочетете повече

  • Пътеводител на бъдещите мама и татко - 77 съвета за зачеване

    Пътеводител на бъдещите мама и татко - 77 съвета за зачеване

    Зачеването на живо и здраво дете може да стане спонтанно – без планиране и подготовка. Съвременният начин на живот излага бъдещите родители на много рискови фактори, които понякога могат да доведат до проблемно забременяване. За онези, които искат да подходят отговорно към създаването на новия живот специалистите на Медицински комплекс „Д-р Щерев“ създадоха нашия Пътеводител за бъдещите мама и татко. Пътеводителят съдържа 77 съвета към всички, които правят опити или планират зачеването на своето мечтано бебе.

    Прочетете повече

  • Алгебра на зачеването

    Алгебра на зачеването

    Понякога, за да могат един мъж и жена да станат мама и татко е необходимо единствено любов, желание и малко късмет. В тази статия обаче ще обърнем внимание на правилното планиране на опитите за зачеване. Именно планирането и съобразяване с определени физиологични фактори могат да способстват за по-скорошното постигане на мечтаната бременност.

    Прочетете повече