Новини

 • Излезе календарът ни за 2019

  Излезе календарът ни за 2019

  Излезе от печат годишния календар на Медицински комплекс „Д-р Щерев“! Всички желаещи могат да го получат от Регистратурата или Фронт офиса (Информация) ни от днес (21 декември 2018 г).

  Прочетете повече

 • Весели празници и щастлива Нова година!

  Весели празници и щастлива Нова година!

  Празниците и новата година наближават и ние решихме отново да ви поздравим вместо с картичка с един забавен анимационен клип. Желаем ви мирно и благословено посрещане на Рождество Христово и здрава, щастлива и успешна Нова година!

  Прочетете повече

 • Коледно парти на децата, родени след вътреутробни операции

  Коледно парти на децата, родени след вътреутробни операции

  На 18 декември в Медицински комплекс „Д-р Щерев“ се проведе специално коледно парти, на което присъстваха голяма част от децата, родени благодарение на животоспасяваща вътреутробна операция.

  Прочетете повече

 • В какво се къпят ембрионите?

  В какво се къпят ембрионите?

  В инвитро и андрологичната лаборатория на Медицински комплекс „Д-р Щерев“ са внедрени серия от допълнителни техники за увеличаване на успеваемостта при инвитро/ICSI опити, които в различна степен увеличават шансовете на двойките с репродуктивни проблеми. Една от тези допълнителни техники е специалната хранителна среда, която се прилага при повтарящи се имплантационни неуспехи (RIF) и повтарящи се загуби на бременност (RPL).

  Прочетете повече

 • Маточната лигавица може да е още по-гостоприемна

  Маточната лигавица може да е още по-гостоприемна

  Мнозина от вас добре знаят как всяка стъпка от инвитро/ICSI процедурата е от значение за успешния и положителен краен резултат. Специалистите на Медицински комплекс "Д-р Щерев" обръщат внимание на всеки етап, прилагайки различни процедури и техники за увеличаване шансовете за забременяване и износване на здраво бебче.Днес ви представяне именно една такава техника, която се планира и прилага в предходния на инвитро/ICSI процедурата месечен цикъл. Наричана LEI локална лезия на ендометриума цели да направи маточната лигавица още по-гостоприемна към бъдещото бебче, увеличавайки дебелината й с до 30%.

  Прочетете повече

 • Видеовизитка на ембриолог Ирена Антонова

  Видеовизитка на ембриолог Ирена Антонова

  Знаете ли как се стига от мечтата да бъдеш принцеса със собствен замък до призванието да създаваш нов живот и да помагаш на нуждаещите се бездетни двойки? Отговорът на този въпрос дава чаровният ни ембриолог Ирена Антонова.

  Прочетете повече

 • Да залепиш ембрион е възможно

  Да залепиш ембрион е възможно

  EmbryoGlue® е патентован швески продукт, който съдържа голямо количество хиалуронан. Ролята му е да подпомогне имплантацията на ембриона след трансфер с цел постигането на успешна бременност. Ембриолепилото спомага за създаването на контактите между клетките на ембриона и на матката, което подпомага процеса на имплантация.

  Прочетете повече

 • Селектирането на най-добрите ембриони – Свещеният Граал на инвитро лабораторията

  Селектирането на най-добрите ембриони – Свещеният Граал на инвитро лабораторията

  В началото на месец ноември във Франция се проведе най-големият кампус на Европейската асоциация по човешка репродукция и ембриология, посветен изцяло на работата в инвитро лабораторията. В събитието, провело се под името „Свещеният Граал при оценката на гамети и ембриони“, се включиха ръководителят на инвитро лабораторията и андрологичния сектор на Медицински комплекс „Д-р Щерев“ д-р Таня Милачич и ембриолог Ирена Антонова.

  Прочетете повече

 • Как се анализира яйцеклетка?

  Как се анализира яйцеклетка?

  Оценката на делителното вретено, разположението му в яйцеклетката, ако то е налично в нея, плътността на белтъци и други структури в обвивката й са изключително важни, тъй като именно те определят имплантационния потенциал на бъдещия ембрион.

  Прочетете повече

 • Репортаж за XII Софийски симпозиум

  Репортаж за XII Софийски симпозиум

  Гледайте специалния ни репортаж от най-успешното издание на Софийския симпозиум по репродуктивна медицина, който се проведе на 2 и 3 ноември в хотел Маринела. Докоснете се до магията на репродуктивните технологии, качественото акушерство и гинекологията, оперативната гинекология и квалифицираната акушерска грижа, в които в рамките на два дни се потопиха над 300 участници от България и чужбина.

  Прочетете повече