physio_delivery

Физиотерапевтични грижи след раждане или гинекологична операция - акценти

След оперативна интервенция или раждане в Медицински комплекс “Д-р Щерев” се прилагат специализирани физиотерапевтични техники за по-бързо възстановяване и избягване на усложнения.

 

Пациентите се  консултират от професионален физиотерапевт и лекуващия лекар, за да получат индивидуална грижа и насоки спрямо специфичните нужди и обстоятелства.

 

Запознайте се с някои ключови аспекти на физиотерапевтичното раздвижване и процедури след операция и раждане при нас:

Физиотерапевтични грижи след раждане или гинекологична операция

Физиотерапевтичното раздвижване след операция е от съществено значение за възстановяването на пациентите и превенцията на усложнения. Тази форма на терапия се използва след оперативни процедури в Гинекологичното отделение, както и след раждане. На пациентите в родилното и гинекологичното отделения на Медицински комплекс „Д-р Щерев“ се дава възможност да възстановят по-бързо подвижността си и да се върнат към нормален начин на живот.

Възстановяване на двигателната активност

 

След операция или раждане възстановяването на двигателната активност е от съществено значение. Физиотерапевтите ни предоставят индивидуални упражнения и техники, за да помогнат на пациентките да възстановят подвижността си, координацията и равновесието.

physio_delivery

Помощ при лимфедем

 

Чрез масаж и специални упражнения, екипът ни помага на пациентите да се справят с лимфедем, като благодарение на терапията се постига намаляване на отока и болката.

 

Управление на болката

 

Физиотерапията може да бъде изключително ефективна в управлението на болката след гинекологични операции и раждания. Различни специализирани мануални техники, апарат за подобряване на лимфен дренаж  и двигателни упражнения се използват за облекчаване на неприятните усещания. Като се подобри кръвообращението, се постига ускоряване на процеса на възстановяване и заздравяване на раните.

physio_delivery1

Предотвратяване на усложнения

 

Физиотерапията след оперативна процедура може да помогне за предотвратяване на различни усложнения. Това включва избягване на излишното задържане на течностите в тялото, превенция на образуването на тромби и подобряване на функцията на дихателната система.

physio_delivery2

 

Дишане и релаксация

 

Като изпълнявате правилно специални техники за правилно дишане и релаксация, ще ви помогнем да се справите със стреса и болката след операцията. Терапията подпомага бързото възстановяване и намаляване на напрежението в коремната област.

 

physio_delivery3

Кегел упражнения

 

След раждане и гинекологични операции пелвичните мускули могат да бъдат отслабени. Физиотерапевтите ни предоставят съвети за движения, наречени Кегел упражнения, за укрепване на тези мускули и възвръщане на тяхната нормална функция.

 

В съвременната медицина участието на пациента в лечението и взимането на информирани решения са добра практика. Една от ключовите роли на физиотерапевта е да предостави на пациентките съвети за правилната грижа за тяхното здраве след операцията или раждането.

Физиотерапевтични грижи след раждане или гинекологична операция - обобщение

Физиотерапията след гинекологични операции и раждания трябва да бъде извършвана под наблюдението на лицензирани специалисти, за да се гарантира безопасността и ефективността на процедурите. Затова такива грижи са осигурени от екипа от физиотерапевти в Медицински комплекс “Д-р Щерев”.