Obshtinski840x500

Общински програми - акценти

Все повече общини дават нов шанс на двойките в борбата им за бебе. Медицински комплекс „Д-р Щерев” извършва процедури по асистирана репродукция, финансирани по общински инвитро програми. Размерът на отпуснатите средства от всяка една община се определя всяка година като част от бюджета на местната институция.

Общински инвитро програми

 

Медицински комплекс „Д-р Щерев” извършва процедури по асистирана репродукция, финансирани по общински инвитро програми. Размерът на отпуснатите средства от всяка една община се определя всяка година като част от бюджета на местната институция. Сумата, с която се подпомага всяка двойка, е различна за отделните общини. На финансова подкрепа могат да разчитат двойките с репродуктивни проблеми от Асеновград, Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Велинград, Враца, Габрово, Генерал Тошево, Горна Оряховица, Димитровград, Дупница, Казанлък, Кюстендил, Кърджали, Несебър, Павликени, Пазарджик, Панагюрище, Перник, Плевен, Пловдив, Раднево, Разлог, Русе, Севлиево, Силистра, Симитли, Сливен, Смолян, Созопол, София, Стара Загора, Съединение, Троян, Търговище и Хасково.

  1. Поискайте информация от деловодството на вашата община относно критериите, реда, срока и мястото за прием на заявления и документи за кандидатстване. Сред стандартните изисквания е наличието на адресна регистрация на територията на общината.
  2. Поискайте от вашият лекуващ акушер-гинеколог в Медицински комплекс „Д-р Щерев” медицинската документация, удостоверяваща необходимост от лечение на безплодието чрез асистирани репродуктивни технологии, а именно: етапна епикриза и заверени копия от вашите изследвания. Срок на издаване на документацията – 7 работни дни.
  3. Поискайте от финансовия координатор в Медицински комплекс „Д-р Щерев” остойностен лечебен план. Срок на издаване – 7 работни дни.
  4. Подайте нужната документация в съответната община, като следвате инструкциите на местната администрация за това какви декларации, медицински и финансови документи са необходими. Ще получите входящ номер, който задължително трябва да пазите!
  5. При получаване на одобрение за подпомагане от вашата община информирайте финансовият координатор в Медицински комплекс „Д-р Щерев”, за да бъде подготвена финансово-счетоводната документация за предстоящото ви лечение.Свържете се с Вашата община

Все повече общини дават нов шанс на двойките в борбата им за бебе, като гласуват суми за подкрепа на лечение на стерилитет в годишните си бюджети.

Поинтересувайте се вашата община сред добрите примери ли е!

Бъдете активни и търсете правата си като пациенти, а за насоки при осигуряването на средства се свържете с финансовия координатор на Медицински комплекс „Д-р Щерев“ на 02 920 0901!

Видео: Нашите репродуктивните специалисти

Те застават до вас по нелекия път към мечтаното бебе. Те се борят неуморно за създаването на новия живот. Те носят радост за вас, доверилите ни се пациенти. Те са нашите акушер-гинеколози, репродуктивни специалисти. Гледайте нашия специален видеоклип, подготвен с признателност за всеотдайния им труд и благородното призвание да помагат на доверилите им се двойки да изпитат най-голямото семейно щастие – звънкия смях на бебе у дома!

Общински инвитро програми - обобщение

Медицински комплекс „Д-р Щерев“ се старае да осигури на пациентите си съдействие дори проучването на възможностите за финансиране за тяхното лечение. Борбата за мечтаното бебе е екипна и включва двойките с репродуктивни проблеми, лекуващите ги акушер-гинеколози, ембриолози, биолози и други специалисти, но и структурите, които съдействат да се тръгне по пътя към раждането на живо и здраво дете.