Специализирни изследвания при безплодие

Екипът на Медицински комплекс "Д-р Щерев" предлага широк набор от специализирани изследвания при проблемно забременяване и диагностициране на стерилитет. Пълен списък на извършваните специализирани изследвания може да видите по-долу (моля, кликнете на заглавието на съответното изследване, за да прочетете повече информация):

 • Андрофлор

  Съвременен Real-Time PCR базиран тест, който позволява извършването на комплексен анализ и оценка на микрофлората в мъжкия урогенитален тракт и откриване на полово-предавани инфекции.

  А
 • ДНК фрагментация на сперматозоиди (Halosperm test)

  Изследването на ДНК-фрагментацията на сперматозоидите (структурната цялост на хроматина в сперматозоидите) допълва информацията от стандартният спермален анализ (спермограмата) и има важна диагностична и прогностична стойност при оценяването на мъжкия инфертилитет.

  Д
 • Ендометриален микробиом

  Специализиран тест за еднометриален микробиом за жени, на които предстои процедура по асистирана репродукция .

  Е
 • Изследване на яйчников резерв

  Яйчниковият резерв представлява функционалния потенциал на яйчника, наличния брой и качеството на яйцеклетки в него.

  И
 • Количествено определяне на левкоцити в семенната течност (LeucoScreen test)

  Когато в спермата се наблюдават повече от 5 млн./мл кръгли клетки, трябва да се проведат тестове за отдиференциране на вида им. Най-точен резултат се дава от т.нар. LeucoScreen test, който отличава кръглите клетки въз основа на тяхното съдържание на пероксидаза.

  К
 • Микроделеции в Y хромозомата

  Делециите в Y-хромозомата представляват загуба на малки участъци в определен регион на Y-хромозомата, където се намират гени, свързани с образуването на сперматозоидите.

  М
 • Спермограма

  Качеството на семенната течност се определя чрез спермален анализ - т.нар. спермограма.

  С
 • Тест за виталност на сперматозоидите (Vitality test)

  За да се определи точният брой на живи и мъртви сперматозоиди в семенната течност се провежда т. нар. Vitality test (витално оцветяване), чрез който става това разграничаване.

  Т
 • Ултразвукова диагностика (ехография)

  Ултразвуковата диагностика (ехография) в гинекологията е рутинно, безопасно, неинвазивно и акуратно изследване. Използва се ултразвук с честота 1–10 MHz, като диагностиката се основава на изобразяването и анализа на отразените ултразвукови вълни от структурите в човешкото тяло, към които е бил насочен произведения от трансдюсера ултразвук.

  У
 • Фемофлор

  Съвременен Real-Time PCR-базиран тест, позволяващ комплексен анализ и оценка на вагиналната микрофлора, диагностика на дисбиозни състояния и откриване на полово-предавани инфекции.

  Ф
 • Хистеросалпингография (HSG)

  Хистеросалпингографията или т.н. „цветна” снимка представлява рентгеново изследване с цел визуализация и установяване състоянието на фалопиевите (маточните) тръби и тяхната проходимост.

  Х
 • Хормонални изследвания

  Изследването на нивата на женските полови хормони има определящо значение за предприемане на следващи стъпки за поведение и лечение при двойките със стерилитет.

  Х

Видео: Нашите биолози и ембриолози

Гледайте емоционалния разказ за отговорната и вдъхновяваща професия на "композиторите" на радостта или биолозите и ембриолозите на Медицински комплекс "Д-р Щерев".