1of15000_Milena_1200x5151 от 15 000 - историята на Милена

1 от 15 000 е рубриката, в която те срещаме с няколко от 15 000-те жени, успели да заченат благодарение на асистираната репродукция в Медицински комплекс „Д-р Щерев“.  Милена е майка на 6-годишния Петроний, а в момента е бременна и с още едно бебче, заченато с инвитро. Ето какво разказва тя: 

 

 1. Колко време прави опити за бебе, преди да се насочиш към инвитро?

  Насочих се към инвитро след две процедури по инсеминация.

   

 2. Защо избра да направиш инвитро процедурите си в клиниката на „Д-р Щерев“?

  Първо по съвет на неопитна приятелка попаднах в една друга клиника, но видях отношение, което не е никак добро, а по-скоро размотаване, обяснения, че имам някакъв медицински проблем. Разпитваха ме какво работя и какви са осигуровките ми и финансовите ми възможности. Това доста ме стъписа. Тогава се намеси майка ми и взехме бързо решение. От години познаваме доц. д-р Таня Милачич и майка ѝ. Познавахме и развитието на Таня, както и клиниката. И така попаднах в болница „Д-р Щерев”.

   

   

 3. Защо избра да опиташ в България, а не в чужбина?

  Защото тук в България има много добри специалисти, които ги искат в чужбина, но те си остават тук, въпреки невероятните условия, които им предлагат. Допълнително ще призная, че бюджетът на семейството не позволява такова разточителство за лечение в чужбина.

   

   

 4. След колко опита процедурата беше успешна?

  Имах две процедури на инсеминация и д-р Арабаджи каза, че е по-добре да пробваме инвитро процедура и стана от първия път.

   

   

 5. Защо би препоръчала клиниката на „Д-р Щерев“ за инвитро процедури?

   

  Защото те са доайените в тази област и имат много богат опит с всякакви случаи, а и ембриолозите и биолозите им са на световно ниво.

   

 6. Какъв съвет би дала на тези, на които предстои тепърва да изминат този път?

  Да бъдат много спокойни, да вярват, че ще стане и да не са изнервени. Да слушат внимателно препоръките и какво им е назначено да го взимат, а не да заменят предписаното им лечение. И най-вече да не четат форуми и да не искат съвети дали е правилно това, което им е назначено. Лекарите са в клиниката и те най-добре знаят за дадения пациент какво е редно да се предприеме, а не форумите! Клиниката като цяло заслужава поклон!

   

   

 7. Кой е моментът, който никога няма да забравиш по време на процедурите?

Спокойствието, което ми внушиха всички. Организацията на работа в родилното беше перфектна. Много, много уважавам всички и БЛАГОДАРЯ!

1of15000_accent_840x500

Ако желаеш да споделиш своята история, моля, запиши се на линка по-долу (кликни на първия бутон) и нашата прекрасна Били, отговаряща за връзките с пациенти, ще се свърже с теб за повече информация. Ако пък за теб пътят предстои, не се колебай да се свържеш с лъчезарната Ивана, нашия инвитро (IVF) координатор, който ще бъде до теб през цялото време с информация, съвети и подкрепа (за контакти кликни на втория бутон).

 

Благодарим ти, че си с нас по пътя към радостта и не забравяй – независимо на кой етап си, твоята история може да бъде лъч надежда за безброй други хора, които вървят по подобен път!

Сподели своята история Свържи се с инвитро координатор