Реципиенти840x500

Информация за рецепиенти - акценти

- Жената се ражда с определен брой яйцеклетки. Те не се увеличават и не се възстановяват, напротив, преминават през редукции.

- Единственият шанс за някои жени да реализират мечтата си да забременеят и износят здраво бебе е да им бъде дарена яйцеклетка, която да бъде оплодена от сперматозоиди на партньора/съпруга чрез инвитро и да се развие в желаната бременност.

- Благодарение на донорска програма OPTIMA EGGS и технологиите в асистираната репродукция, нуждаещите се двойки имат възможност да постигнат най-голямата си мечта – да имат своя рожба.

Optima eggs - информация за рецепиенти

Благодарение на донорска програма OPTIMA EGGS и технологиите в асистираната репродукция, нуждаещите се двойки имат възможност да постигнат най-голямата си мечта – да имат своя рожба.

Жената се ражда с определен брой яйцеклетки. Те не се увеличават и не се възстановяват, напротив, преминават през редукции. Но днес жените често първо мислят за образованието, кариерата и социалната си реализация, а едва след това идва времето за бебе. Често това се случва на по-късен етап в живота, когато желанието за бебе се превръща в трудно постижима мечта. Защото първата редукция на яйцеклетки се случва още преди жената да навърши 30 години. Не винаги обаче възрастта е единственият фактор, има жени, чиито яйчников резерв се изчерпва по-рано от обичайното. Това означава, че яйчниците не произвеждат яйцеклетки или единичните произведени не са годни за оплождане и формиране на здрав ембрион.

Единственият шанс тези жени да реализират мечтата си да забремеят и износят здраво бебе е да им бъде дарена яйцеклетка, която да бъде оплодена от сперматозоиди на партньора/съпруга чрез инвитро и да се развие в желаната бременност. Има случаи, в които се налага използването и на дарителски спермаозоиди. Медицински комплекс „Д-р Щерев“ работи с международна криобанка, предлагаща каталог на дарители, включващ характеристиките им. Освен при мъжки фактор на стерилитет, от тази услуга могат да се възползват и жени без партньор, които да използват дарителски сперматозоиди и яйцеклетки.

Кога се поставя диагнозата изчерпан яйчников резерв?

• Възрастта на жената – най-често реципиентите на дарителски яйцеклетки са пациенти в напреднала репродуктивна възраст. Това води до увеличен риск от спонтанни аборти, от генетични малоформации на плода и др.;
• Жени с лош отговор на хормонална стимулация, които продуцират малко на брой или некачествени яйцеклетки и поради това процедурите инвитро/ICSI са неуспешни;
• Преждевременна менопауза, която може да се дължи на автоимунно заболяване, оперативна интервенция, ендометриоза или прием на медикаменти;
• Жени с наследствени заболявания;
• Жени, преминали химио- или лъчетерапия.

Кои са стъпките на рецепиента?

Стъпка 1: Включване в лист на чакащи реципиенти

Стъпка 2: След намиране на походящ дарител се синхронизират циклите на двете жени – донор и реципиент. За целта нсе изписват медикаменти за поддържане на функцията на яйчниците и подготовка на маточната лигавица за по-добра инплантация на ембриона

Стъпка 3: Извършват се серия от ултразвукови прегледи от лекуващия акушер-гинеколог в Медицински комплекс „Д-р Щерев”

Стъпка 4: Дарените яйцеклетки се оплождат с съпруга/партньора (освен в случаите на непартньорско даряване)

Стъпка 5: В продължение на няколко дни оплождането се наблюдава от екип ембриолози

Стъпка 6: В деня на ембриотрансфера реципиентката и лекуващият акушер-гинеколог обсъждат развитието на ембрионите и колко от тях ще бъдат върнати в маточната кухина

Стъпка 7: Обикновено при наличие на по-голям брой качествени ембриони се предлага замразяване и съхранение за определено време

Процедурата по инвитро оплождане с дарителска яйцеклетка има висока успеваемост, защото се използват яйцеклетки от млади, добре образовани и здрави дарители с доказана фертилна функция. Информацията, която реципиентите получават за дарителите на яйцеклетки, включва: медицински, генетични и психологични характеристики. Съгласно законодателството процесът на даряване на яйцеклетки е строго конфиденциален и не допуска разкриване на самоличността на анонимния дарител. Идентичността на реципиентите също не се разкрива, освен в случай на родствено даряване по права линия.

 

Разстояние
Optima eggs за рецепиенти - свържете се с нас

Научете повече за Донорска програма OPTIMA EGGS, разработена от Медицински комплекс „Д-р Щерев” с цел да даде шанс за създаването на нов живот, като гледате видеото тук.

Запишете своя час за консултация с репродуктивен специалист от Медицински комплекс „Д-р Щерев”! Обадете се на 02 920 0901 или посетете онлайн формата за записване. Можете да го направите в канала на болницата във Viber или чрез лично съобщение до страницата ни във Facebook.

Видео: Програма за донорство на яйцеклетки

Те са тези, които знаят какво значи да дариш нов живот и ежедневно помагат на нуждаещите се от този благороден жест и на желаещите да го извършват. Представяме ви специално видео за нашата програма за донорство на яйцеклетки. В него ще видите Жана Лазова и Мария Караилиева, нашите координатори по донорската програмата, заедно с д-р Мария Юнакова и три прекрасни млади жени, провели процедури по донорство. Няма по-голяма проява на човечност, съпричастност и добрина от тази да дариш частица, която се превръща в така чакания нов живот.

Видео: Донорска програма Optima eggs

Гледайте видео за донорската програма Optima eggs, която цели да разясни каква е процедурата за донорство на яйцеклетки и кои жени имат нужда от дарителска яйцеклетка.


За повече информация можете да се свържете с нас на телефони 0892 22 59 74,0894 51 15 86 или чрез e-mail donation@shterevhospital.com, за да насрочите час за консултация с координатора на програма OPTIMA EGGS.

 

Optima eggs за рецепиенти - обобщение

Иновациите и достиженията на съвременната медицина дават шанс за зачеване, износване и раждане на живо и здраво бебе на все повече двойки. Благодарение на лекарите, ембриолозите и биолозите всеки пациент има до себе си доверен екип, с който преминава през трудния пък към голямата мечта и получаването на най-големия дар – този на новия живот.

Донорска програма Optima Eggs
Донорска програма Optima Eggs
назад