#ResourceNotFound: Labels, Accents#
 • Инвитро

  С близо 30 годишен опит в асистираната репродукция екипът на Медицински комплекс "Д-р Щерев" е помогнал на хиляди жени и двойки да изпитат голямата радост на родителството.

  Научете повече
 • Раждане

  Сигурно и спокойно раждане при опитни специалисти в комфортна среда. С нашата грижа и внимание тук ще се почувствате като у дома си.

  Научете повече
 • Бременност

  Доверете се на водещите АГ и фетални специалисти в България. Надлежното проследяването на бременността и добрата пренатална грижа значително подобряват качеството на бременността и вероятността за раждането на здраво и доносено бебе. 

  Научете повече
 • Оперативна гинекология

  Фокусът на нашите оперативни гинеколози е върху мининвазивните оперативни методи на ендоксопска хирургия с цел по-добрата диагностика, лечение и възстановяване на пациентите.

  Научете повече

Издаване на медицинска и друга документация

Нашите инициативи за пациенти

Ние създаваме с нашите пациенти общност на доверие и приятелство. Нашият връзка не приключва с успешното лечение, проследяването на бременността и раждането, а продължава дълги години напред.

Двама нови наши ембрилози, сертифицирани от ESHRE

embr. Antonova and embr. Dyulgerova (450 × 250 px)Горди сме да съобщим, че от лятото на 2023 г. още двама наши ембриолози получиха официална сертификация от Европейското дружество по човешка репродукция и ембриология (ESHRE). Ембр. Ирена Антонова вече е сертифициран на европейско ниво старши клиничен ембриолог, а ембр. Десислава Дюлгерова е сертифициран на европейско ниво клиничен ембриолог. Така членовете на ембриологичния екип на Медицински комплекс „Д-р Щерев“, сертифицирани от ESHRE, вече са 7. Освен ембр. Антонова и ембр. Дюлгерова, това са ембр. доц. Таня Милачич, дб, ембр. доц. Иван Бочев, дб, ембр. Любослава Петкова, дб, ембр. Боряна Бандрева, ембр. Петя Пенкова,

 

Вярваме, че тази международна атестация на нашите ембриолози ще бъде от полза в тяхната ежедневна дейност по създаване на радост за вас, доверилите ни се пациенти.

 

Ембриолозите, работещи в инвитро лабораториите по цял свят, могат да бъдат сертифицирани от ESHRE. За да се одобри кандидатурата за явяване на изпит, ембриологът трябва да отговаря на редица критерии, като образователен ценз, години практика и определен брой извършени процедури от всички аспекти на асистираната репродукция. Изпитът е разделен на 8 сегмента и кандидатстващите ембриолози трябва да демонстрират задълбочени познания в областта на молекулярната биология, генетиката, анатомия, криобиология, клинична практика, лабораторни процедури, контрол на качеството и безопасност, Европейски законодателни директиви. Издържалите изпита получават сертификат за клиничен ембриолог или старши клиничен ембриолог. Този сертификат се поддържа и обновява ежегодно, като сертифицираните ембриолози е необходимо да съберат определен брой кредити, получени в 3 направления - образователно, научно и професионално чрез участия в конгреси с постери или устни презентации, посещаване на семинари и курсове, публикуване на статии, учебници, монографии и извършване на активна лабораторна практика, като за всички извършени процедури се попълва т. нар. log book.

 

На сайта на ESHRE е публикувана интерактивна карта, на която може да се провери за всяка държава в Европа не само кои са сертифицираните ембриолози, но и кои от тях поддържат своята сертификация с активно ангажиране в своята професионална сфера:

https://enmcp.eshre.eu/pages/enmcp-map-widget.php

Новини