Асистиран Хетчинг с Лазер (LAH)

асистиран хетчингКакво представлява

С лазер се изтънява обвивката на ембриона (тя не му е нужна при същинската имплантация) без да се нарушава неговата цялост и структура, за да може да се улесни процесът на прикрепяне и имплантиране в матката. 

Приложение

При неуспех от IVF или ICSI процедура; възраст на жената над 37 години; при размразени ембриони; при ембриони с дебела (над 16 μm), уплътнена и/или тъмна обвивка (zona pellucida); при жени с високи серумни нива на базалният хормон FSH (изчерпан яйчников резерв); при по-бавно делящи се ембриони и/или такива с висок процент фрагменти (клетки, несъдържащи генетичен материал).

Ограничение

Въпреки прилагането му, успешна имплантация не се гарантира, тя зависи най-вече от потенциала на ембриона и рецептивността на маточната лигавица.

 Изброените методи са неинвазивни и помагат да се увеличи шансът за успеха от процедурите при прилагането им. Въпреки приложението им, успех не се гарантира. Методът не се поема от Център за асистирана репродукция и се заплаща допълнително, освен в случаите на 3-ти пореден опит при двойката или използването на размразени ембриони. В последните два случая прилагането на метода е безплатно. Прилагането може да става на комбинация от методи по показания. 

Видео: Техники за повишаване на успеваемостта при инвитро

Гледайте анимирано видео, чрез което по ясен и забавен начин ви запознаваме с високоспециализираните процедури, които се извършват в Медицински комплекс „Д-р Щерев“.  От видеото ще получите информация за различните допълнителни техники и методики, които увеличават шанса за успех при инвитро процедура.  Ще научите кога, с каква цел и при кои случаи се прилагат различните допълнителни методики.

Техники за повишаване на успеваемостта - свържете се с нас

Запознайте се с композиторите на радостта – ембриолозите и биолозите на Медицински комплекс „Д-р Щерев“, които всекидневно прилагат високоспециализирани техники за повишаване шансовете на двойките със стерилитет за успех -  кликнете тук.  

Запишете своя час за консултация с репродуктивен специалист на 02 920 0901 или през дигиталните канали на болницата – пишете в онлайн формата ни за записване на час, в нашия канал във Viber или чрез лично съобщение във Facebook страницата ни.

Видео: Радостта, която създаваме

Гледайте последно видео, за да видите как сложните имена на различните инвитро лабораторни техники се превръщат в най-голямото щастие за доверилите ни се пациенти!

Техники за повишаване на успеваемостта - обобщение

С десетилетия успехи в асистираната репродукция екипът на Медицински комплекс „Д-р Щерев” е помогнал на хиляди български жени и двойки да изпитат най-голямата радост – звънкия смях на бебе у дома. За последните години постигнатите бременности при двойки с различни типове и причини за стерилитета са се увеличили значително. Причината за повишената успеваемост при инвитро е именно използването на най-съвременните допълнителни техники, които помагат там, където природата се затруднява.

Допълнителни техники при инвитро
Допълнителни техники при инвитро
назад