IMSI-MSOME

Какво представлява

Със специален контраст и обектив и 3-10 пъти по-голямо увеличение (6000х) от стандартната ICSI процедура се подбират най-добрите сперматозоиди като се прави и селекция и на ниво органели (Motile Sperm Organelle Morphology Evaluation and Injection). 

имсиПриложение

При неуспех от ICSI процедура; нисък процент на оплождане (20-30%) в предходен опит; лоша морфология на сперматозоидите (под 4%); висока ДНК фрагментация; липса или малък процент (0-20%) бластоцисти при предишен ембриотрансфер на ден 5; висок процент бавно делящи делящи се и/или стационирали ембриони в предишен цикъл; при пациенти с дългогодишен инфертилитет без установена причина.

Ограничение

Прилага се при изходни стойности с над 1 млн. добре подвижни сперматозоиди в еякулата. Въпреки прилагането му невинаги е възможно да се подберат „перфектни“ сперматозоиди за IMSI. При липса на такива се търсят субоптимални форми. Методът не гарантира оплождане и развитие на добри ембриони, което зависи и от качеството на яйцеклетките.
Изброените методи са неинвазивни и помагат да се увеличи шансът за успеха от процедурите при прилагането им. Въпреки приложението им, успех не се гарантира. Методите не се поемат от НЗОК и се заплащат допълнително. Прилагането може да става на комбинация от методи по показания. 

Видео: Техники за повишаване на успеваемостта при инвитро

Гледайте анимирано видео, чрез което по ясен и забавен начин ви запознаваме с високоспециализираните процедури, които се извършват в Медицински комплекс „Д-р Щерев“.  От видеото ще получите информация за различните допълнителни техники и методики, които увеличават шанса за успех при инвитро процедура.  Ще научите кога, с каква цел и при кои случаи се прилагат различните допълнителни методики.

Техники за повишаване на успеваемостта - свържете се с нас

Запознайте се с композиторите на радостта – ембриолозите и биолозите на Медицински комплекс „Д-р Щерев“, които всекидневно прилагат високоспециализирани техники за повишаване шансовете на двойките със стерилитет за успех -  кликнете тук.  

Запишете своя час за консултация с репродуктивен специалист на 02 920 0901 или през дигиталните канали на болницата – пишете в онлайн формата ни за записване на час, в нашия канал във Viber или чрез лично съобщение във Facebook страницата ни.

Видео: Радостта, която създаваме

Гледайте последно видео, за да видите как сложните имена на различните инвитро лабораторни техники се превръщат в най-голямото щастие за доверилите ни се пациенти!

Техники за повишаване на успеваемостта - обобщение

С десетилетия успехи в асистираната репродукция екипът на Медицински комплекс „Д-р Щерев” е помогнал на хиляди български жени и двойки да изпитат най-голямата радост – звънкия смях на бебе у дома. За последните години постигнатите бременности при двойки с различни типове и причини за стерилитета са се увеличили значително. Причината за повишената успеваемост при инвитро е именно използването на най-съвременните допълнителни техники, които помагат там, където природата се затруднява.

Допълнителни техники при инвитро
Допълнителни техники при инвитро
назад