назад

Ембрилепило (Embryoglue) при ембриотрансфер на свежи или размразени ембриони

Ембриолепило 1Какво представлява

Ембриотрансферът е един от най-съществените моменти на процедурата, от които зависи успехът й. Избраните ембриони се поставят в специална среда за трансфер (по-вискозна или т.нар. на по-общ език „ембриолепило“) и с помощта на катетър ембрионите с ембриолепилото се внасят в кухината на матката при подходяща маточна лигавица (ендометриум). Съдържащите се в ембриолепилото хиалуронан и рекомбинантен серумен албумин подпомагат имплантацията.  Хиалуронанът е по-вискозен и улеснява дифузията на ембрионите в матката. Той важен фактор, който улеснява адхезията клетка-клетка и се свързва с рецептор (CD44), който се намира както върху повърхността на ембриона, така и в ендометриума. Доказано е, че този рецептор има ключова роля за имплантацията. А рекомбинантният серумен албумин от друга страна, подпомага последващото  бластоцистно развитие в пост-трансферния период.
Допълнителна среда за подобряване на успеха от IVF/ICSI процедури
Използването й подпомага и увеличава шанса за успеха от процедурите. Въпреки че не се поема от Център за асистирана репродукция, ембриолепилото в Медицински комплекс „Д-р Щерев“ не се заплаща и се прилага при всички пациенти, подлежащи на ембриотрансфер. Прилагането може да става на комбинация от методи по показания.

Видео: Техники за повишаване на успеваемостта при инвитро

Гледайте анимирано видео, чрез което по ясен и забавен начин ви запознаваме с високоспециализираните процедури, които се извършват в Медицински комплекс „Д-р Щерев“.  От видеото ще получите информация за различните допълнителни техники и методики, които увеличават шанса за успех при инвитро процедура.  Ще научите кога, с каква цел и при кои случаи се прилагат различните допълнителни методики.

Техники за повишаване на успеваемостта - свържете се с нас

Запознайте се с композиторите на радостта – ембриолозите и биолозите на Медицински комплекс „Д-р Щерев“, които всекидневно прилагат високоспециализирани техники за повишаване шансовете на двойките със стерилитет за успех -  кликнете тук.  

Запишете своя час за консултация с репродуктивен специалист на 02 920 0901 или през дигиталните канали на болницата – пишете в онлайн формата ни за записване на час, в нашия канал във Viber или чрез лично съобщение във Facebook страницата ни.

Видео: Радостта, която създаваме

Гледайте последно видео, за да видите как сложните имена на различните инвитро лабораторни техники се превръщат в най-голямото щастие за доверилите ни се пациенти!

Техники за повишаване на успеваемостта - обобщение

С десетилетия успехи в асистираната репродукция екипът на Медицински комплекс „Д-р Щерев” е помогнал на хиляди български жени и двойки да изпитат най-голямата радост – звънкия смях на бебе у дома. За последните години постигнатите бременности при двойки с различни типове и причини за стерилитета са се увеличили значително. Причината за повишената успеваемост при инвитро е именно използването на най-съвременните допълнителни техники, които помагат там, където природата се затруднява.

Допълнителни техники при инвитро