Анализ на делителното вретено на яйцеклетката

Анализ на делителното вретено на яйцеклеткатаКакво представлява

Със специален контраст и обектив с поляризатор преди ICSI или IMSI процедура яйцеклетките се оценяват за наличие на делително вретено (зрялост) и неговото местоположение. По този начин се ориентират в пространството, така че ICSI процедурата да не засегне генетичния материал, както и се определя с голяма точност моментът на манипулацията.

Приложение

При изчерпан яйчников резерв, малък брой извадени яйцеклетки (под 5), неуспех от ICSI процедура - липса или абнормално оплождане от IVF или ICSI.

Ограничение

Прилага се само при ICSI или IMSI процедура, тъй като е необходимо оронване на яйцеклетките за визуализацията на генетичния материал. Въпреки прилагането e възможно да няма нито една яйцеклетка, годна за ICSI или с наличие на делително вретено. В някои случаи е възможно допълнително изчакване (2-4 часа) и по възможност инжектиране. Методът не гарантира оплождане и развитие на добри ембриони.
Допълнителни методи за подобряване на успеха от IVF/ICSI процедури 
Изброените методи са неинвазивни и помагат да се увеличи шансът за успеха от процедурите при прилагането им. Въпреки приложението им, успех не се гарантира. Методите не се поемат от Център за асистирана репродукция и се заплащат допълнително. Прилагането може да става на комбинация от методи по показания.

 

Видео: Техники за повишаване на успеваемостта при инвитро

Гледайте анимирано видео, чрез което по ясен и забавен начин ви запознаваме с високоспециализираните процедури, които се извършват в Медицински комплекс „Д-р Щерев“.  От видеото ще получите информация за различните допълнителни техники и методики, които увеличават шанса за успех при инвитро процедура.  Ще научите кога, с каква цел и при кои случаи се прилагат различните допълнителни методики.

Техники за повишаване на успеваемостта - свържете се с нас

Запознайте се с композиторите на радостта – ембриолозите и биолозите на Медицински комплекс „Д-р Щерев“, които всекидневно прилагат високоспециализирани техники за повишаване шансовете на двойките със стерилитет за успех -  кликнете тук.  

Запишете своя час за консултация с репродуктивен специалист на 02 920 0901 или през дигиталните канали на болницата – пишете в онлайн формата ни за записване на час, в нашия канал във Viber или чрез лично съобщение във Facebook страницата ни.

Видео: Радостта, която създаваме

Гледайте последно видео, за да видите как сложните имена на различните инвитро лабораторни техники се превръщат в най-голямото щастие за доверилите ни се пациенти!

Допълнителни техники - обобщение

С десетилетия успехи в асистираната репродукция екипът на Медицински комплекс „Д-р Щерев” е помогнал на хиляди български жени и двойки да изпитат най-голямата радост – звънкия смях на бебе у дома. Над 10 000 са вече децата, появили се след прилагането на различни асистирани репродуктивни техники и допълнителни модерни методи за лечение на стерилитет под вещата намеса на акушер-гинеколозите, ембриолозите и биолозите на болницата.

Допълнителни техники при инвитро