назад

Отстраняване на ДНК фрагментирани сперматозоиди - MACS

максКакво представлява

Отстраняване от еякулата на сперматозоиди с висока ДНК фрагментация и навлезли в апоптоза (клетъчна смърт). Извършва се допълнителна (4-та) обработка на сперматозоидите, за да може от добре подвижните допълнително да се отстранят тези в начало на апоптоза. 

Приложение

При висока ДНК фрагментация, неуспех от ICSI процедура, лоша морфология на сперматозоидите (под 4%), липса или малък % (0-20%) бластоцисти при предишен ембриотрансфер на ден 5, лошо качество на ембрионите. 

Ограничение

Прилагането на метода става само при минимум 3 млн добре подвижни сперматозоиди в еякулата. Методът не гарантира оплождане и развитие на добри ембриони.
Изброените методи са неинвазивни и помагат да се увеличи шансът за успеха от процедурите при прилагането им. Въпреки приложението им, успех не се гарантира. Методите не се поемат от НЗОК и се заплащат допълнително. Прилагането може да става на комбинация от методи по показания. 

Видео: Техники за повишаване на успеваемостта при инвитро

Гледайте анимирано видео, чрез което по ясен и забавен начин ви запознаваме с високоспециализираните процедури, които се извършват в Медицински комплекс „Д-р Щерев“.  От видеото ще получите информация за различните допълнителни техники и методики, които увеличават шанса за успех при инвитро процедура.  Ще научите кога, с каква цел и при кои случаи се прилагат различните допълнителни методики.

Техники за повишаване на успеваемостта - свържете се с нас

Запознайте се с композиторите на радостта – ембриолозите и биолозите на Медицински комплекс „Д-р Щерев“, които всекидневно прилагат високоспециализирани техники за повишаване шансовете на двойките със стерилитет за успех -  кликнете тук.  

Запишете своя час за консултация с репродуктивен специалист на 02 920 0901 или през дигиталните канали на болницата – пишете в онлайн формата ни за записване на час, в нашия канал във Viber или чрез лично съобщение във Facebook страницата ни.

Видео: Радостта, която създаваме

Гледайте последно видео, за да видите как сложните имена на различните инвитро лабораторни техники се превръщат в най-голямото щастие за доверилите ни се пациенти!

Техники за повишаване на успеваемостта - обобщение

С десетилетия успехи в асистираната репродукция екипът на Медицински комплекс „Д-р Щерев” е помогнал на хиляди български жени и двойки да изпитат най-голямата радост – звънкия смях на бебе у дома. За последните години постигнатите бременности при двойки с различни типове и причини за стерилитета са се увеличили значително. Причината за повишената успеваемост при инвитро е именно използването на най-съвременните допълнителни техники, които помагат там, където природата се затруднява.

Допълнителни техники при инвитро