назад

Ко-култивиране на ембриони с ендометриални клетки

кокултивиранеКакво представлява

Получените нормално оплодени яйцеклетки (зиготи) от ден 1-ви до деня на ембриотрансфер се поставят в хранителна среда върху „килимче“ от клетки, които са предварително подготвени, изолирани, намножени и култивирани посредством биопсия на маточната лигавица в предишен цикъл. 

Приложение

При поредни неуспехи от IVF или ICSI процедура; при получени ембриони със средно и/или лошо качество, или такива с по-висок процент фрагментация (над 20%).

Ограничение

Прилагането на метода става само при предварително взимане на клетки от ендометриума и култивиране в предишен цикъл. Понякога клетките са неспособни да образуват „килимче“, върху което да се поставят ембрионите. Методът не гарантира оплождане и развитие на добри ембриони.
Допълнителни методи за подобряване на успеха от IVF/ICSI процедури 
Изброените методи са неинвазивни и помагат да се увеличи шансът за успеха от процедурите при прилагането им. Въпреки приложението им, успех не се гарантира. Методите не се поемат от Център за асистирана репродукция и се заплащат допълнително. Прилагането може да става на комбинация от методи по показания.

Видео: Техники за повишаване на успеваемостта при инвитро

Гледайте анимирано видео, чрез което по ясен и забавен начин ви запознаваме с високоспециализираните процедури, които се извършват в Медицински комплекс „Д-р Щерев“.  От видеото ще получите информация за различните допълнителни техники и методики, които увеличават шанса за успех при инвитро процедура.  Ще научите кога, с каква цел и при кои случаи се прилагат различните допълнителни методики.

Техники за повишаване на успеваемостта - свържете се с нас

Запознайте се с композиторите на радостта – ембриолозите и биолозите на Медицински комплекс „Д-р Щерев“, които всекидневно прилагат високоспециализирани техники за повишаване шансовете на двойките със стерилитет за успех -  кликнете тук.  

Запишете своя час за консултация с репродуктивен специалист на 02 920 0901 или през дигиталните канали на болницата – пишете в онлайн формата ни за записване на час, в нашия канал във Viber или чрез лично съобщение във Facebook страницата ни.

Видео: Радостта, която създаваме

Гледайте последно видео, за да видите как сложните имена на различните инвитро лабораторни техники се превръщат в най-голямото щастие за доверилите ни се пациенти!

Техники за повишаване на успеваемостта - обобщение

С десетилетия успехи в асистираната репродукция екипът на Медицински комплекс „Д-р Щерев” е помогнал на хиляди български жени и двойки да изпитат най-голямата радост – звънкия смях на бебе у дома. За последните години постигнатите бременности при двойки с различни типове и причини за стерилитета са се увеличили значително. Причината за повишената успеваемост при инвитро е именно използването на най-съвременните допълнителни техники, които помагат там, където природата се затруднява.

Допълнителни техники при инвитро
Допълнителни техники при инвитро
назад