назад
Vitality test840x500)

Vitality test - акценти

- Често в еякулата акинетичните (неподвижните) сперматозоиди превишават броя на нормо- и хипокинетичните.

- Не във всеки случай неподвижен сперматозоид означава мъртъв.

- Vitality test е важна оценка за пациенти с по-малко от 40% прогресивно подвижни сперматозоиди.

Тест за виталност на сперматозоидите (Vitality test)

Какво представлява?
Често в еякулата акинетичните (неподвижните) сперматозоиди превишават броя на нормо- и хипокинетичните. Не във всеки случай неподвижен сперматозоид означава мъртъв. За да се определи точният брой на живи и мъртви сперматозоиди в семенната течност се провежда т. нар. Vitality test (витално оцветяване), чрез който става това разграничаване. То се прави въз основа на целостта на плазмената им мембрана. Този тест е важна оценка за пациенти с по-малко от 40% прогресивно подвижни сперматозоиди. Наличието на голям брой неподвижни и нежизнеспособни клетки индикира патология на епидидимиса, докато високият процент живи, но неподвижни сперматозоиди говори за структурни дефекти във опашките им.

Запазва ли се час?
За извършване на изследването теста за виталност е задължително предварителното запазване на час.
Специализирани изследвания при безплодие - свържете се с нас

Запознайте се с репродуктивните специалисти на Медицински комплекс „Д-р Щерев“ – лекарите, които всекидневно са до своите пациенти в борбата им за бебе

Запишете своя час за консултация на 02 920 0901 или през дигиталните канали на болницата – пишете в онлайн формата ни за записване на час, в нашия канал във Viber или чрез лично съобщение във Facebook страницата ни.

Видео: "Здраве за татковци"

В Медицински комплекс „Д-р Щерев“ обръщаме сериозно внимание на репродуктивното здраве на бъдещите татковци. Затова решихме да направим специално видео за нашия андрологичен сектор и семинологичната ни лаборатория, в които нашите андролози и биолози-семинолози прилагат водещите методи и процедури за повлияване на т.нар. мъжки фактор при безплодие. Вижте кои са те от разказите на д-р Юрий Бъчваров и биолог Десислава Дюлгерова.

Видео: Нашите биолози и ембриолози

Гледайте емоционалния разказ за отговорната и вдъхновяваща професия на "композиторите" на радостта или биолозите и ембриолозите на Медицински комплекс "Д-р Щерев".

Специализирани изследвания при безплодие - обобщение

С над 30 години успехи в асистираната репродукция екипът на Медицински комплекс „Д-р Щерев” е помогнал на хиляди български жени и двойки да изпитат най-голямата радост – звънкия смях на бебе у дома. Над 15 000 са вече децата, появили се след прилагането на различни асистирани репродуктивни техники и допълнителни модерни методи за лечение на стерилитет под вещата намеса на акушер-гинеколозите, ембриолозите и биолозите на болницата.

Специализирани изследвания