Androflor_accent

Андофлор

Медицински комплекс „Д-р Щерев“ въвежда серия от нововъведения в своите ембриологична, андрологична и генетична лаборатории, насочени към подобряване на шансовете за успех на двойки, борещи се за забременяване. 

Тук се насочваме към господата с представянето на теста Андофлор®.

Андрофлор

Защо въвеждаме Андофлор®:

Инфекциите в мъжкия урогенитален тракт са проблем от глобален мащаб и придобиват все по-голямо социално и икономическо значение. Урогениталните инфекции са най-честата причина за нарушения в репродуктивните функции при мъжете и основен фактор за развитието на стерилитет. Острите и хронични инфекции увреждат зародишния епител на тестисите, нарушават сперматогенезата и влошат качеството на семенната течност. Липсата на симптоми нерядко е причина инфекциите да останат незабелязани и предадени и на половия партньор.

 

Много често в етиологията на инфекциозния процес участват няколко инфекциозни причинителя, което затруднява правилното диагностициране и лечение на мъжкия стерилитет. Често причина за инфекцията е повишеният брой условно-патогенни микроорганизми, които нормално присъстват като компонент на микрофлората в мъжкия урогенитален тракт и това може да наруши процеса на сперматогенезата, както и да повиши нивата на реактивните радикали, които от своя страна могат да нарушат компактната ДНК на сперматозоидите. Това налага използването на количествени методи за определяне на клинично значимата концентрация на тези микроорганизми.

 

Какво представлява Андрофлор:

Андрофлор® e съвременен Real-Time PCR базиран тест, който въвеждаме в Медицински комплекс „Д-р Щерев“. Специализираното изследване позволявя извършването на комплексен анализ и оценка на микрофлората в мъжкия урогенитален тракт и откриване на полово-предавани инфекции.

 

Кога е подходящо да се прилага Андофлор:

  • При симптоми на урогенитални инфекции;
  • При установяване на причините за стерилитет;
  • При планиране на бременност – изследване на двамата партньори за редуциране на риска от усложнения по време на бременност, както и увреждане на плода;
  • При мониторинг на ефективността на лечението. Профилактика и анализ на състоянието на микрофлората при здрави мъже.

 

За повече информация за теста Андофлор и ползите от неговото провеждане може да се обърнете към вашия лекуващ лекар от екипа ни от репродуктивни специалисти.
Видео: Андрофлор

Гледайте кратко видео, за да научите повече какво представлява теста, кога се прилага и каква информация дава.

Специализирани изследвания при безплодие - свържете се с нас

Запознайте се с репродуктивните специалисти на Медицински комплекс „Д-р Щерев“ – лекарите, които всекидневно са до своите пациенти в борбата им за бебе

Запишете своя час за консултация на 02 920 0901 или през дигиталните канали на болницата – пишете в онлайн формата ни за записване на час, в нашия канал във Viber или чрез лично съобщение във Facebook страницата ни.

Специализирани изследвания при безплодие - обобщение

С над 30 години успехи в асистираната репродукция екипът на Медицински комплекс „Д-р Щерев” е помогнал на хиляди български жени и двойки да изпитат най-голямата радост – звънкия смях на бебе у дома. Над 15 000 са вече децата, появили се след прилагането на различни асистирани репродуктивни техники и допълнителни модерни методи за лечение на стерилитет под вещата намеса на акушер-гинеколозите, ембриолозите и биолозите на болницата.

Специализирани изследвания