назад
LeucoScreen Test840x500

LeucoScreen test - акценти

- Почти всеки еякулат съдържа левкоцити, като преобладаващ тип са неутрофилите.

- Левкоцитоспермия се нарича наличието на левкоцити в еякулата над референтните стойности, големият им брой индикира наличието на инфекция на репродуктивния тракт.

- За извършване на изследването LeucoScreen test е задължително предварителното запазване на час.

Количествено определяне на левкоцити в семенната течност (LeucoScreen test)

Какво представлява?
Почти всеки еякулат съдържа левкоцити, като преобладаващ тип са неутрофилите. Левкоцитоспермия се нарича наличието на левкоцити в еякулата над референтните стойности. Големият им брой индикира наличието на инфекция на репродуктивния тракт. Левкоцитоспермията може да бъде свързана и с дефекти в семенния профил, включително намаляване на обема на еякулата, концентрацията на сперматозоидите и тяхната подвижност.

Нормално еякулатът не трябва да съдържа повече от 5 млн./мл кръгли клетки, а броят на левкоцитите не трябва да надвишава 1 млн./мл (по СЗО – 1×106/ml). Когато в спермата се наблюдават повече от 5 млн./мл кръгли клетки, трябва да се проведат тестове за отдиференциране на вида им. Най-точен резултат се дава от т.нар. LeucoScreen test, който отличава кръглите клетки въз основа на тяхното съдържание на пероксидаза.

Запазва ли се час?
За извършване на изследването LeucoScreen test е задължително предварителното запазване на час.




Специализирани изследвания при безплодие - свържете се с нас

Запознайте се с репродуктивните специалисти на Медицински комплекс „Д-р Щерев“ – лекарите, които всекидневно са до своите пациенти в борбата им за бебе

Запишете своя час за консултация на 02 920 0901 или през дигиталните канали на болницата – пишете в онлайн формата ни за записване на час, в нашия канал във Viber или чрез лично съобщение във Facebook страницата ни.

Видео: "Здраве за татковци"

В Медицински комплекс „Д-р Щерев“ обръщаме сериозно внимание на репродуктивното здраве на бъдещите татковци. Затова решихме да направим специално видео за нашия андрологичен сектор и семинологичната ни лаборатория, в които нашите андролози и биолози-семинолози прилагат водещите методи и процедури за повлияване на т.нар. мъжки фактор при безплодие. Вижте кои са те от разказите на д-р Юрий Бъчваров и биолог Десислава Дюлгерова.

Видео: Нашите биолози и ембриолози

Гледайте емоционалния разказ за отговорната и вдъхновяваща професия на "композиторите" на радостта или биолозите и ембриолозите на Медицински комплекс "Д-р Щерев".

Специализирани изследвания при безплодие - обобщение

С над 30 години успехи в асистираната репродукция екипът на Медицински комплекс „Д-р Щерев” е помогнал на хиляди български жени и двойки да изпитат най-голямата радост – звънкия смях на бебе у дома. Над 15 000 са вече децата, появили се след прилагането на различни асистирани репродуктивни техники и допълнителни модерни методи за лечение на стерилитет под вещата намеса на акушер-гинеколозите, ембриолозите и биолозите на болницата.

Специализирани изследвания